s

En medarbetares tankar om avstämningar

Linkz

Sedan jag (Andreas) kom till Linkz så har jag funderat på det här med avstämningar med medarbetare. I början var jag tveksam till att ha avstämningar så pass ofta som vi har på Linkz. Jag tänkte att det var ”lite onödigt” eftersom jag vet vad min roll på företaget är och hur mina uppgifter ser ut och om jag stör mig på något eller känner mig hängig en dag så är det mitt problem.

Min ställning till avstämningar har dock förändrats radikalt och här är mina främsta anledningar till det.

Det är en skön känsla att ”lufta” sina tankar

Under avstämningarna behöver det inte finnas någon tydlig agenda med vad som ska diskuteras. Istället kan man prata om hur den senaste veckan har känts rent arbetsmässigt, vilka utmaningar man stött på, vilka lärdomar man tagit med sig och vad man tycker har varit bra.

Att vara öppen och transparent med hur man känner personligen gör också så att en förståelse och respekt mellan en själv och chefen skapas, vilket ger energi till arbetet och bygger upp teamkänslan.

Har man då en chef som lyssnar och är närvarande i samtalet och som förstår en så ger dessa samtal väldigt mycket. Även om man ”bara” berättar att allt går toppen och livet känns bra.

Arbetet blir bättre

När du kan vara öppen med hur du känner, både personligen och arbetsmässigt, så förstår också din chef dina behov. Det kan handla om behov av att behöva sitta ensam och arbeta, eller behov av att behöva bolla tankar och idéer. Det skapar en gruppkemi och en känsla av respekt för varandras olikheter. När man sedan lär sig förstå och anpassa sig efter varandras olikheter bidrar det till ett mer effektivt arbete.

Dagarna blir roligare

Den absolut främsta konsekvensen av att ha regelbundna medarbetarsamtal är att arbetet blir roligare. För när alla i ett team kan vara sig själva, vara öppna med sina tankar och mår bra på arbetsplatsen så skapas en positiv känsla inom gruppen. Den positiva känslan bidrar till att arbetsdagarna blir roligare. Bara det är en stor anledning till att ha regelbundna medarbetarsamtal enligt mig.

Dela
Tillbaka till aktuellt

Missa aldrig det senaste från oss –
prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Registrera dig