Lediga jobb inom IT

IT-branschen är kandidaternas marknad. En spännande, innovativ bransch som ständigt utmanar status quo, och är bland de mest komplexa och snabbast växande.

Vi lyssnar engagerat och vill lära känna dig. Vi värdesätter våra relationer och avser att vara en pålitlig partner för alla inblandade – vi ser till att du kommer in i rätt sammanhang.

Ikano Bostad

Innovationsledare Stadsdelsutveckling

Ikano Bostad erbjuder kvadratsmarta, funktionella, hållbara och prisvärda bostäder för människor i livets alla faser. Vi bidrar till hållbara bostadsområden och stadsdelar i städer där Sverige växer. Våra värderingar är viktiga för oss: att som företag våga gå vår egen väg, arbeta tillsammans samt vägledas av sunt förnuft och enkelhet. Ikano Bostad ingår i Ikano, en internationell företagsgrupp som startades av IKEA:s grundare. Vår vision är att skapa möjligheter för en bättre vardag.

Hos oss får du arbeta självständigt och chansen att växa och utvecklas i din roll. På Ikano Bostad har vi en varm och öppen kultur där vi bryr oss om varandra, inspirerar varandra och sätter stort fokus på att leva våra värderingar. Vi arbetar långsiktigt och alla är delaktiga i att driva utvecklingen av vår verksamhet. Vi har en arbetsmiljö där vi skapar möjligheter och vågar utveckla både oss själva och sättet vi jobbar på. Tillsammans kan vi åstadkomma någonting ännu bättre!

Om tjänsten

Som Innovationsledare stadsdelsutveckling på Ikano Bostad ansvarar du för att driva strategiska frågor kopplade till vårt kunderbjudande framåt genom att identifiera, leda och samordna strategiska innovations- och utvecklingsprojekt relaterade till hållbara bostäder och stadsdelar. Arbetet sker i nära samverkan med våra affärsverksamheter. Du arbetar med innovation och utveckling både på kort och lång sikt och stöttar verksamheten med strategier, metoder, projektledning, förändringsledning, omvärldsbevakning och inspiration. Du arbetar i ett team av verksamhets- och affärsutvecklare på avdelningen Strategisk utveckling.

Dina arbetsuppgifter kommer bl a vara att:

 • Utforska och förstå framtida behov hos samhälle och kunder
 • Skapa fokus på strategiska frågor kopplade till framtidens bostäder och stadsdelar
 • Initiera och leda innovations- och utvecklingsprojekt med ökad kundnytta och affärsnytta i fokus
 • Ansvara för vårt innovationsprogram BoLabb och vara talesperson avseende framtidens bostäder och stadsdelar
 • Bidra i vidareutvecklingen av vår metodik för hållbar stadsdelsutveckling (ekologiskt, socialt och ekonomiskt)
 • Initiera och leda strategiska samarbeten, exempelvis med IKEA
 • Utveckla och underhålla nätverk med högskolor, universitet, forskningsinstitut och branschorganisationer
 • Arbetet sker delvis på en övergripande strategisk nivå tillsammans med chefer och ledningsgrupper, men förmågan att växla till en driven projektledare med fokus på framdrift och resultat är avgörande för att lyckas i rollen.
 • Arbetet innefattar resor i begränsad omfattning (framför allt inom Sverige, samt i viss mån Köpenhamn).

Är du rätt för Ikano Bostad?

 • Vi söker en person med följande kompetenser och erfarenheter:
 • Du har relevant akademisk utbildning inom samhällsbyggnad eller affärsutveckling, eller annan inriktning som bedöms vara relevant.
 • Du har minst 5 års erfarenhet av innovationsarbete, utvecklingsarbete, projektledning och förändringsledning.
 • Du har strategisk förmåga och besitter god kunskap i innovations- och utvecklingsmetodik.
 • Du är kundfokuserad och affärsmässig.
 • Erfarenhet av innovations- och utvecklingsarbete relaterat till bostäder och stadsdelsutveckling är meriterande.

Som person är du utvecklingsorienterad, strukturerad och samarbetsinriktad. Du är nyfiken och prestigelös, och har ett positivt förhållningssätt och tycker det är roligt att driva förändringsarbete. Du har förmåga att arbeta effektivt såväl självständigt som i grupp. Arbetet innebär många kontakter och nätverksbyggande vilket innebär att du har god kommunikationsförmåga i både tal och skrift, såväl på svenska som på engelska, att arbeta tillsammans och inspirera andra är naturligt för dig som person.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Reza Rad, ansvarig rekryteringskonsult, på reza@linkz.se eller 010-16 00 640. Naturligtvis behandlas alla ansökningar konfidentiellt


Läs mer och ansök

Ta nästa steg med en spontantansökan

En spontanansökan är ett bra första steg till nya karriärmöjligheter. Vi lyssnar till dina behov och gör allt vi kan för att hitta rätt arbetsplats åt dig.

Vill du förenkla processen kan du logga in med LinkedIn så autofylls formuläret med dina uppgifter - snabbt och enkelt.

Relationsskapande rekryterings och
interimsspecialister inom IT, bygg och fastighetsbranschen.

Kontakta oss

Elektrogatan 10

171 54 Solna

010-16 00 640

samtal@linkz.se

Copyright © 2022 Linkz AB