Lediga jobb inom Fastighet

Fastighetsbranschen möjliggör att samhället alltid utvecklas. Den besitter ett enormt kapital och gör stor skillnad för alla människor.

Vi lyssnar engagerat och vill lära känna dig. Vi värdesätter våra relationer och avser att vara en pålitlig partner för alla inblandade – vi ser till att du kommer in i rätt sammanhang.

Ikano Bostad

Innovationsledare Stadsdelsutveckling

Ikano Bostad erbjuder kvadratsmarta, funktionella, hållbara och prisvärda bostäder för människor i livets alla faser. Vi bidrar till hållbara bostadsområden och stadsdelar i städer där Sverige växer. Våra värderingar är viktiga för oss: att som företag våga gå vår egen väg, arbeta tillsammans samt vägledas av sunt förnuft och enkelhet. Ikano Bostad ingår i Ikano, en internationell företagsgrupp som startades av IKEA:s grundare. Vår vision är att skapa möjligheter för en bättre vardag.

Hos oss får du arbeta självständigt och chansen att växa och utvecklas i din roll. På Ikano Bostad har vi en varm och öppen kultur där vi bryr oss om varandra, inspirerar varandra och sätter stort fokus på att leva våra värderingar. Vi arbetar långsiktigt och alla är delaktiga i att driva utvecklingen av vår verksamhet. Vi har en arbetsmiljö där vi skapar möjligheter och vågar utveckla både oss själva och sättet vi jobbar på. Tillsammans kan vi åstadkomma någonting ännu bättre!

Om tjänsten

Som Innovationsledare stadsdelsutveckling på Ikano Bostad ansvarar du för att driva strategiska frågor kopplade till vårt kunderbjudande framåt genom att identifiera, leda och samordna strategiska innovations- och utvecklingsprojekt relaterade till hållbara bostäder och stadsdelar. Arbetet sker i nära samverkan med våra affärsverksamheter. Du arbetar med innovation och utveckling både på kort och lång sikt och stöttar verksamheten med strategier, metoder, projektledning, förändringsledning, omvärldsbevakning och inspiration. Du arbetar i ett team av verksamhets- och affärsutvecklare på avdelningen Strategisk utveckling.

Dina arbetsuppgifter kommer bl a vara att:

 • Utforska och förstå framtida behov hos samhälle och kunder
 • Skapa fokus på strategiska frågor kopplade till framtidens bostäder och stadsdelar
 • Initiera och leda innovations- och utvecklingsprojekt med ökad kundnytta och affärsnytta i fokus
 • Ansvara för vårt innovationsprogram BoLabb och vara talesperson avseende framtidens bostäder och stadsdelar
 • Bidra i vidareutvecklingen av vår metodik för hållbar stadsdelsutveckling (ekologiskt, socialt och ekonomiskt)
 • Initiera och leda strategiska samarbeten, exempelvis med IKEA
 • Utveckla och underhålla nätverk med högskolor, universitet, forskningsinstitut och branschorganisationer
 • Arbetet sker delvis på en övergripande strategisk nivå tillsammans med chefer och ledningsgrupper, men förmågan att växla till en driven projektledare med fokus på framdrift och resultat är avgörande för att lyckas i rollen.
 • Arbetet innefattar resor i begränsad omfattning (framför allt inom Sverige, samt i viss mån Köpenhamn).

Är du rätt för Ikano Bostad?

 • Vi söker en person med följande kompetenser och erfarenheter:
 • Du har relevant akademisk utbildning inom samhällsbyggnad eller affärsutveckling, eller annan inriktning som bedöms vara relevant.
 • Du har minst 5 års erfarenhet av innovationsarbete, utvecklingsarbete, projektledning och förändringsledning.
 • Du har strategisk förmåga och besitter god kunskap i innovations- och utvecklingsmetodik.
 • Du är kundfokuserad och affärsmässig.
 • Erfarenhet av innovations- och utvecklingsarbete relaterat till bostäder och stadsdelsutveckling är meriterande.

Som person är du utvecklingsorienterad, strukturerad och samarbetsinriktad. Du är nyfiken och prestigelös, och har ett positivt förhållningssätt och tycker det är roligt att driva förändringsarbete. Du har förmåga att arbeta effektivt såväl självständigt som i grupp. Arbetet innebär många kontakter och nätverksbyggande vilket innebär att du har god kommunikationsförmåga i både tal och skrift, såväl på svenska som på engelska, att arbeta tillsammans och inspirera andra är naturligt för dig som person.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Reza Rad, ansvarig rekryteringskonsult, på reza@linkz.se eller 010-16 00 640. Naturligtvis behandlas alla ansökningar konfidentiellt


Läs mer och ansök
Samhällsbyggnadsbolaget

Teknisk förvaltare

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (publ) (SBB) är Nordens ledande fastighetsbolag inom social infrastruktur. Bolagets strategi är att långsiktigt äga och förvalta samhällsfastigheter i Norden och hyresreglerade bostadsfastigheter i Sverige samt att bedriva ett aktivt fastighetsutvecklingsarbete.

Genom SBB:s stora samhällsengagemang finner kommuner och andra intressenter en långsiktig samarbetspartner i bolaget. Läs mer om vår verksamhet på www.sbbnorden.se.  

SBB söker en Teknisk förvaltare inom Samhällsfastigheter till Region Stockholm

Vill du arbeta på ett expansivt och framåtriktat fastighetsbolag med ett fastighetsvärde på över 150 miljarder?

SBB fortsätter att växa och behöver utöka organisationen med en teknisk förvaltare med kompetens inom energioptimering till samhällsfastighetsteamet i Stockholm, Nacka. Verksamheten präglas av ett teamwork, högt tempo och ett stort engagemang.

Ledarskapet i teamet beskrivs som coachande, lyhört, lättsamt och närvarande. Kulturen i teamet kännetecknas av prestigelöshet, hög nivå av samarbete och samverkan samt goda relationer. 

Dina arbetsuppgifter består bland annat av

·      Analys och uppföljning av energiförbrukningen samt föreslå energisparande åtgärder och upprättande av energisparprogram

·      Upphandla/inköp av leverantörer

·      Föreslå tekniska investering

·      Drift- och energioptimering 

Din bakgrund och person

·      Minst 4 års branscherfarenhet inom både drift och teknisk förvaltning

·      Arbetat med energifrågor samt energioptimering

·      Erfarenhet av drift eller teknisk förvaltning av kontors, handels eller retailfastigheter.

·      Eftergymnasial utbildning, civil- eller högskoleingenjör, alternativt YH-utbildning inom teknisk förvaltning

·      Meriterande om du erfarenhet av drift och teknisk förvaltning av samhällsfastigheter samt äldre fastigheter.

Som person förväntas du vara affärsmässig, driven samt prestigelös och trivs med ett omväxlande arbete i ett expansivt företag. Vi ser gärna att du brinner för energifrågor och triggas positivt av att vara en del av ett företag som har högt uppsatta mål vad gäller hållbarhet inom klimat och miljö. Här kan du läsa SBB:s hållbarhetsvision 2030 https://corporate.sbbnorden.se/sv/hallbarhet/

Du har även goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

B-körkort är ett krav.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Reza Rad, ansvarig rekryteringskonsult, på reza@linkz.se eller 010-16 00 640. Naturligtvis behandlas alla ansökningar konfidentiellt.

Läs mer och ansök

Ta nästa steg med en spontantansökan

En spontanansökan är ett bra första steg till nya karriärmöjligheter. Vi lyssnar till dina behov och gör allt vi kan för att hitta rätt arbetsplats åt dig.

Vill du förenkla processen kan du logga in med LinkedIn så autofylls formuläret med dina uppgifter - snabbt och enkelt.

Relationsskapande rekryterings och
interimsspecialister inom IT, bygg och fastighetsbranschen.

Kontakta oss

Elektrogatan 10

171 54 Solna

010-16 00 640

samtal@linkz.se

Copyright © 2022 Linkz AB